2012. április 14., szombat

Kecsketejes kávés mézes szappan csokival

A szokásos ( kedvenc) kávés mézes szappanom csokival megbolondítva.

A méz az egyik legkedveltebb tulajdonsága, hogy megköti a nedvességet a szövetekben, így feszessé és rugalmassá teszi a bőrt, míg a szárazabb területeket gyorsan kisimítja és puhítja. A fáradt, érzékeny arcbőr gyorsan visszanyeri természetes csillogását, fiatalosságát, a mézben található számtalan vitaminnak elsősorban azonban a C vitaminnak köszönhetően. Remek gyógyír a pattanásos, gyulladt bőr kezelésére, valamint a kiszáradt, cserepes ajkakra is.
A csokoládé a bőr számára értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Javítja, gyorsítja az anyagcsere folyamatokat, hidratálja, rugalmassá és feszessé teszi a bőrt. A csokoládé közismert endorfint termelő hatása révén segíti úgy a bőr, mint a test és a lélek harmonikus feltöltődését.   

A szőlőmagolaj a bőr simaságát , rugalmasságát biztosítja, megelőzi korai öregedését. Képes a petyhüdt bőr állapotát javítani. A bőrbe könnyen és gyorsan felszívódik. Különösen alkalmas száraz bőr ápolására. Valamennyi növényi olajnál értékesebbnek tartják előnyös élettani tulajdonságai miatt.

A szappanba lévő őrölt kávészemek nagyszerűen radírozzák a bőrt, eltávolítják az elhalt hámsejteket.
Összetevők:kecsketej, olivaolaj,napraforgóolaj, kókuszvaj, szőlőmagolaj, méz, kávé, csoki, Naoh


normál, száraz bőrre ajánlom, illetve bőrradírozónak is

1 megjegyzés: