2011. június 4., szombat

Kecsketejes mézes -rózsaszínagyagos szappan méhviasszal

Először Borinak a rózsaszínagyagos szappanja tetszettek meg ... az övé igazi rózsaszín lett:) Az enyém talán a méztől nem kapta meg azt a színt? Nem tudom...
Száraz bőrre készítettem ezt a szappanomat, aminek a bemutatását addig halogattam hogy időközben már be is ért:)
Rózsaszínagyag: száraz  , érzékeny bőrre ajánlott. 
Extra ápolóként a sheavajat illetve a rizskorpaolajat használtam.
.A rizskorpa-olaj kiváló hidratáló és visszazsírozó tulajdonságokkal rendelkezik. A benne található gamma-orizanol a napsugárzás öregítő hatása ellen is hatékony védelmet biztosít.
Persze a méz sem maradhatott ki belőle :) illetve még méhviasz is került bele.
Illata pedig a rózsafa amely  enyhíti az ekcéma viszketését, a bõr duzzadtságát. Bõrregeneráló és erõteljesen csökkenti a ráncosodást és a szem körüli szarkalábakat. Kiegyensúlyozza a zsíros és a száraz bõrt is. Megnyugtatja az érzékeny és gyulladt bõrt. Biztosítja bõr egészségét.
  

4 megjegyzés:

 1. Kedves Edina!

  Ezen szépséges szappankádat lehet gyereknek (4 és fél éves, ekcémás, záraz bőrű) használni? Bár nem látom, hogy lenne benne bármilyen illóolaj.

  Tényleg, ha már szóba került - bocsánat tudatlanságomért - Miért nem lehet kisgyereknek illóolajos szappant használni? A választ köszönöm előre is.

  ui. - Természetesen megjött a szappankás csomag. Köszönöm szépen. Azóta is tobzódom a fahéjas illatában :)

  VálaszTörlés
 2. Szia Edina!
  Csodás szappanok, gratulálok hozzá!:)
  Az enyémet azt mondták, ilyen melegbe ne bugyoláljam be. Hát mondom jó. Meleg helyen van - nincs sehol a házban hűvös hely, hűtőbe meg azé mégse, mert az nem jó egyáltalán - és és nem akar szilárdulni! Pedig olyan jó szappan lehetne! Superfatnek ricinusolajat kapott, meg pépeltem bele egy fél paradicsomot, és őrölt kamilla is ment bele. Olyan jó lehetett volna! De a színe az szép, a kamillától olyan sárgás lett, tetszik:)

  Remélem, meg is fog napok-hetek alatt szilárdulni!

  VálaszTörlés
 3. Kriszti!
  Isenigazából 2 év alatti gyerekeknél kell nagyon odafigyelni az illóolajokra ...mert ugye bőrön keresztül felszívódik és akár káros hatása is lehet a szervezetre:(
  a menta , fahéj, mentol ami kerülendő mindenképpen
  ezt a szappanomat már nyugodtan lehet egy ekkora gyereknek használni..rózsafa illó van benne, de nem ütős:)

  VálaszTörlés