2010. december 6., hétfő

Kecsketejes Holt tengeri iszapszappan tengeri sóval

A Holt tenger medrében összsűrűsödött nagyon magas sótartalmú iszap ásványi anyagtartalma meghaladja a 32%-ot.
A fekete iszap összetevőinek köszönhetően a bőr mélyebb rétegeit is kitisztítja, a felső hámréteg fellazul, így utat nyit az ásványi elemek behatolásának. Az ásványi anyagok nélkülözhetetlenek a bőr szerkezetének kialakításában a bőr enzimjeinek mőködéséhez.
A Holt tengeri iszap kiválóan alkalmas a bőrbetegségek kezelésére mint pl. akne, ekcéma, pikkelysömör, de gyógyítja a reumát, ízületi és izomfájdalmat is.
Extra olajként a körömvirágolaj került a szappanomba amely gyulladáscsökkentő, bőrnyugtat hatású. A legtöbb gyulladásos bőrbetegség ellenszere.
Geránium, ilang-ilang és pacsuli illóolajjal illatosítottam.
Geránium enyhíti a bőrbetegségeket/ekcéma ,pattanás/ .Eltünteti a bőrhibákat, fényt és fiatalos jelleget ad az arcnak. Száraz és zsíros bőrre is alkalmazható.
Ilang-ilang enyhíti a bőrproblémák/ekcéma/ tüneteit, kiegyensúlyozza a zsíranyagcserét.Bőrregeneráló, kiváló ránctalanító.
Pacsuli szembeszáll a gombás és baktériumos fertőzésekkel./lábgombára is/Gyorsítja a sebek gyógyulását.Dezodoráló hatású, enyhíti a testszagot.

Második széria. Annyit változtattam rajta, hogy a tetejére került Himalája kristálysó ami kiegyenlítő hatású, beállítja sav-lúg háztartást és az egyénnek megfelelő pH - értéket. Mindenféle bőrtípusra egyaránt használható. Száraz bőrnél, a só lezárja a bőr felületet, nem engedi kipárologni a nedvességet. A só használatával nem tömítjük el a bőrt, így az továbbra is lélegzik. Zsíros bőrnél, a kiegyenlítő hatása miatt, harmonizálja a túlzott faggyú termelődést. Pattanásos, teenager bőrnél segíti a hormonháztartást egyensúlyba hozni, valamint gyulladáscsökkentő hatású.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése